Terugblik op schooljaar 2013-2014


 

Blikt u ook graag nog eens terug op een vorig schooljaar?

Hier kan u zien wat er in schooljaar 2013-2014 op onze schoolsite verscheen. 

U zal zien dat er heel wat te beleven was in onze school!

Diploma's:

Op dinsdag 24 juni mochten onze oudste kleuters hun allereerste 'diploma' in ontvangst nemen. Na hun mooi lied over al hun talenten ontvingen ze trots hun kleuterdiploma

Foto's zijn te bekijken op de klasblogs.

Op donderdag 26 juni namen we afscheid van onze zesdeklassers. Zij hadden een prachtige show in elkaar gestoken met zang, dans, toneel, muziek,... kortom een prachtige avond! Daarna mochten ze hun wel verdiend 'getuigschrift basisschool' in ontvangst nemen.

Ook langs deze weg willen we hen veel succes toewensen met hun stap naar het secundair!

____________________________________________________________________

Coupa Sint-Lucia:

Vandaag kleurde onze school zwart, geel en rood. Het was knap om te zien. 

Terwijl de allerkleinsten zich uitleefden in de zandbak speelden de andere kleuters allerlei spelletjes en verdienden zo een stuk van de puzzel. Met alle stukken puzzelden ze een Belgische vlag. Op de klasblogs zullen heel wat leuke foto's verschijnen.

Met de lagere school werd er gestreden voor de 'Coupa Sint-Lucia'. Het werd een erg spannende strijd waarbij er twee ploegen als eerste eindigde. Omdat één ploeg de meeste spellen won, werden zij als winnaar uitgeroepen:

 

Proficiat ploeg 10: Quinten (L1), Jonas (L2), Inge (L2), Amber (L3), Arwen (L4), Gilles (L4) en Yoni (L5)

Klik hier voor meer foto's...

____________________________________________________________________

Klaswissel:

Vandaag konden onze kleuters en leerlingen kennis maken met hun juf/meester, klasgenoten en klasomgeving voor het komende schooljaar.

In het eerste leerjaar kregen ze 'hoog' bezoek. Kijk maar...

Voor sfeerbeelden in de andere klassen verwijs ik door naar de klasblogs.

Hieronder vindt u meer info betreffende de organisatie van het komende schooljaar:

Brief met info over de organisatie.

Klaslijsten met de verdeling van de kinderen.

____________________________________________________________________

Schoolfoto's:

Langs deze weg wil ik jullie laten weten dat de bijbestellingen van de schoolfoto's zijn aangekomen. Zij zullen in de loop van de week verdeeld worden en meegegeven worden met de kinderen.

Zoals eerder in de nieuwsbrief vermeld stond, komt de verkoop van de foto's ook de school en dus alle kinderen ten goede. Dankzij jullie steun kunnen we het bedrag van € 2032,65 storten in ons bouwfonds om in de toekomst onze school verder te vernieuwen.

____________________________________________________________________

Ruimteklassen 26 t.e.m. 28 mei:


Uur van aankomst : voorzien omstreeks 15u48

Vanmorgen zijn de leerlingen van ons vijfde en zesde leerjaar stipt op tijd vertrokken richting Eurospacecenter in Transinne. (www.eurospacecenter.be) Rond 11u30 kreeg ik telefoon dat ze goed waren aangekomen. Er staat hen een heuse opleiding tot astronaut te wachten. Het worden dus drie onvergetelijke dagen.

Blijft u graag op de hoogte van hun belevenissen en wilt u graag wat beelden meepikken? Kijk dan op de klasblog van het zesde leerjaar.

____________________________________________________________________

Dagje Bouwdewijnpark:

Onze kleuters van K6 en K7 hebben op donderdag 22 mei genoten van een spetterende dag vol avontuur in het Bouwdewijnpark te Brugge. Waarschijnlijk hebt u de verhalen al gehoord, maar er zijn ook heel wat leuke beelden.

Neem dus snel een kijkje op de klasblogs!

____________________________________________________________________

Schoolfeest op 11 mei 2014:

Het is alweer voorbij! De kinderen hebben er lang naar uitgekeken en hebben tijdens het optreden dan ook het beste van zichzelf gegeven. Het is duidelijk dat er heel wat talent zit in de kinderen van Sint-Lucia. Vanwege het schoolteam willen we alle ouders, grootouders,... danken voor hun aanwezigheid. Ook willen we iedereen danken die voor of achter de schermen een handje heeft toegestoken om deze dag tot een succes te maken.

We laten jullie nog wat nagenieten met een hele reeks foto's: klik hier.

Hier kan u ook de filmpjes bekijken die u hebt moeten missen tijdens het optreden:

Rox       SOS Piet      Blokken      De huisdokter        Het weer

FC de Kampioenen       Boer zoekt vrouw      Extreme Make-over

Manneke Pis       Het sportjournaal

Veel kijkplezier!

     

Klik hier voor meer info.


_________________________________________________

Sponsortocht Gambia en paasspel met de lagere school:

Wat een schitterende dag! Vanmorgen stonden al onze leerlingen te trappelen om te vertrekken. Er stond een mooie wandeling van 3 of 5 km voor de boeg. Al snel was de zon van de partij en dus kon de pret helemaal niet meer op.

Aangekomen in het Vrieselhof konden ze een plekje zoeken om terug wat krachten op te doen, maar al snel werden enkele spelletjes opgestart. Het was alweer 'buitenspeel-dag'. 

Na de pauze was het tijd voor het grote paasspel. De leerlingen moesten uitgeblazen eitjes naar verschillende posten in het bos brengen. Maar opgepast voor de eierdieven die voor de gelegenheid erg mooi uitgedost waren.

Kortom, weer heel wat kindervreugde! Klik hier voor heel wat foto's.

Dit initiatief bracht € 1940,81 op, wat een erg mooi resultaat is. We danken, in naam van juf Veerle en de mensen in Gambia, alle ouders, ... en kinderen voor hun bijdrage en inzet. We vinden het fijn dat onze kinderen zich hebben ingezet voor anderen die het minder goed hebben dan wij!

Na de vakantie meer nieuws!

____________________________________________________________________

Projectweek 'Techniek':

We waren erg blij op vrijdag 28 maart zoveel ouders, grootouders,.. hebben mogen ontvangen. Leerlingen hebben met erg veel enthousiasme kunnen tonen waarover ze de gehele week geleerd hebben. Het heeft iedereen veel deugd gedaan.

Meer foto's van de projectweek: Klik hier.

Hebt u de powerpoint presentatie gemist of wil u ze graag rustig nog eens bekijken? Klik hier

_________________________________________________

Doremi 50 jaar:

Voor Doremi, het magazine voor kleuters, is het dit jaar een feestjaar. Het bestaat immers 50 jaar. Maandelijks kunnen kleuterklassen deelnemen aan allerlei wedstrijden. Het zorgt voor leuke momenten in de klas en daarenboven zijn we al regelmatig in de prijzen gevallen: een vijftal boekenpakketten, een aankoopbon voor meubilair twv € 250 en als klap op de vuurpijl won juf Ann met haar kleuters een schooluitstap naar het Bouwdewijnpark te Brugge. Met de steun van de school zullen de kleuters van K6 en K7 op 22 mei 2014 een fantastische dag kunnen beleven in het Bouwdewijnpark. 

Voor de volgende wedstrijd maakten juf Ann en juf Daniëlle met hun kleuters een mooi dansje. Dankzij een mooi filmpje, met dank voor de montage, kunnen we jullie laten meegenieten. 

Klik hier voor het filmpje.


_________________________________________________

Projectweek 'Techniek':


Deze week (ma. 24 maart t.e.m. vr. 28 maart) staat zowel in onze kleuterschool als in onze lagere school heel wat in het teken van 'techniek'. In alle klassen zijn er experimenten, proefjes, ....

Vandaag werd deze week geopend met een gezamelijk moment om de nieuwsgierigheid van de kinderen al wat te wekken. Er was een koffer die met allerlei gereedschappen getracht werd om open te maken. Toverpoeder en een toverspreuk bracht redding! In de koffer vonden de leerkrachten allerlei materialen die ze konden gebruiken voor de activiteiten binnen hun klas. Zo konden de leerlingen al even 'binnen piepen' in elk klasje en kregen ze een idee wat er in de verschillende klassen staat te gebeuren.

Klik hier voor enkele beelden. 

Vrijdag 28 maart sluiten we af met een moment waarop iedereen welkom is. In onze refter zullen er foto's te zien zijn van onze kleuters. Zo krijgt u een blik op wat ze gedurende week mochten beleven. Ook de klassen van de lagere school zullen te bezoeken zijn. Ook daar een tentoonstelling over de verschillende klasprojecten.

Wees welkom vanaf 14u30 in het hoofdgebouw!
_________________________________________________

Renovatie kleutertoiletten:

Op zaterdag 22 februari vonden de eerste werken plaats en werd er een deur geplaatst tussen de kleutertoiletten en de jongenstoiletten. Tijdens de krokusvakantie werden dan de grootste werken uitgevoerd. Dankzij een succesvolle 'toiletrollen actie' en de grote steun van sponsors konden we 5 nieuwe hangtoiletten laten plaatsen en een wasbak. Daarnaast werden ook de klastoiletten vernieuwd. 

Ondertussen zijn ook de schilderwerken afgelopen en ademt de ruimte een geheel andere sfeer!

Klik hier voor enkele beelden van de vorderingen.

____________________________________________________________________

Carnaval:

Op vrijdag 28 februari konden onze leerlingen feestelijk de vakantie inzetten. In de voormiddag konden de kleuters heerlijk smullen van de pannenkoeken. Tijdens de middag trok iedereen zijn/haar pakje aan en trotseerden ze het minder goede weer. De regen kon de pret in de Carnavalstoet echter niet bederven. De vele toeschouwers langs de kant van de weg en het veelvuldig gebruik van confetti maakten een groot deel van de pret bij de kinderen. Na de stoet konden ook de kinderen van de lagere school nog genieten van een pannekoek. Het was genieten van het begin tot het einde.

Klik hier voor meer foto's.

_________________________________________________


'Move tegen pesten':

Vandaag hebben onze leerlingen en leerkrachten hun beste dansmoves boven gehaald. We gingen daarmee in op een oproep van Ketnet om met zoveel mogelijk scholen vandaag de 'Move tegen pesten' te dansen.

Iedereen heeft echt zijn best gedaan en wil zo meewerken aan een school zonder pesten! Bekijk hier het filmpje.

_________________________________________________

Valentijn met een dikke trui:

Op 14 februari zagen we de kans om warm en koud te combineren. Hoewel de verwarming (vanwege Dikketruiendag) deze dag uit ging, werd er menig hart een beetje warmer. Onze leerlingen van de lagere school kleurden de school rood met hun aangepaste dikke trui.

Om deze bijzondere dag af te sluiten nodigden we iedereen uit om een heuse modeshow bij te wonen waarbij de leerlingen zich van hun 'hartelijkste' kant lieten zien. Hebt u het gemist? Geen nood. Klik hier en bekijk het filmpje.
_________________________________________________

Wij hebben de pest aan pesten! 

Zoals jullie in de nieuwsbrief reeds vernamen, is ons aandachtspunt voor deze maand: Pesten. Aan dit onderwerp wordt er deze maand extra aandacht besteed in de klassen. Tijdens de speeltijden kunnen onze leerlingen groot en klein zich uitleven op de 'Move tegen pesten'. Alle scholen worden opgeroepen om op donderdag 27 februari om 13u30 allen samen de 'Move tegen pesten' te dansen. Wij doen zeker mee!

Over 'pesten' leest u ook meer in de uitgave van 'Klasse'. Zeker de moeite waard om eens door te lezen: Dossier Pesten, hoe help je echt?
_________________________________________________

30 januari: Gedichtendag.

Op donderdag 30 januari werden de ouders en de kinderen 's ochtends aan de schoolpoort getrakteerd op een stukje muziek. Ook werden er gedichten uitgedeeld. Dit allemaal in het kader van 'gedichtendag'. 

Er werden in de school op verschillende plaatsen gedichten gehangen. Daaraan was er steeds een leuke opdracht verbonden en dit alles in het thema van dit jaar:

Verwondering

Het gedicht Verwondering.
In verwondering zijn ja dat is een begin
Van het zoeken in het leven van de zin.
Dat grote heelal waar ik mijn oog op richt.
Mij laat meenemen in het wonder van zicht,
Mij verlies in de schoonheid van wolken en lucht.
Even verlost van mijn zorgen en zucht.
In verwondering blijven is wat ik wil.
Mij verliezen in oneindigheid zo stil.
Besef van dat hele grote en ook van klein.
Dat ik hier rondloop en er mag zijn.

Had u het thema ook al kunnen ontdekken in het gedicht dat de kinderen meekregen op het einde van deze poëtische dag?

______________________________________________________________________________

 Mammoetjes:

Onze vernieuwde refterafspraken werden in een eerder Kinderparlement gedoopt met de naam 'Mammoetjes'. Nu krijgen ze ook een gezicht met de tekening van Jolien Borstlap (L6) die, door de leerkrachten, als winnende werd gekozen uit enkele erg mooie ontwerpen. Dank aan alle kinderen die werk maakten van een ontwerp!

Binnenkort zullen de nieuwe afspraken prijken in onze refter met daarbij de volgende kleurrijke tekening:

______________________________________________________________________________

Hebt u vandaag ook de 'tandenmobiel' zien staan voor onze school? 

Vandaag, donderdag 16 januari, werden onze leerlingen op sleeptouw genomen door een tandarts en een tandartsassistente. Zij kregen dan weer de hulp van Flos en Bros die onze kinderen allerlei tips gaven voor het verzorgen van onze kostbare tanden. 

De leerlingen kregen wat uitleg over soorten tanden, microben en gaatjes (L1 en L2), over de anatomie van de tand en tandbederf (L3 en L4) en over tanderosie (L5 en L6). Daarna volgde een gezamelijke poetsbeurt, welliswaar zonder tandpasta waarbij de leerlingen begeleid werden bij het poetsen. Om dit alles niet te laten vergeten hebt u, als ouder, een brief gekregen met nog enkele tips en hebben de leerlingen een mooi pakket ontvangen om thuis aan het poetsen te gaan! Meer info op www.glimlachen.be

Klik hier en geniet van enkele foto's.

Morgen, vrijdag 17 januari, zijn onze kleuters aan de beurt. Zij krijgen het verhaal 'Cas en Kato hebben verzorgde tanden' te horen en zullen ook stap voor stap leren om hun tandjes te poetsen.

Klik hier en geniet van enkele foto's.

_________________________________________________

Schaatsen met de kinderen van de lagere school:

Vandaag, dinsdag 14 januari was het zo ver. Leerkrachten en leerlingen begaven zich op glad ijs. Velen hadden er naar uit gekeken en we zagen dan ook erg veel lachende gezichten. Behalve dan wanneer ze het ijs van dichterbij gingen bekijken, maar gelukkig zonder veel erg. Kortom, het was een zeer geslaagde namiddag.

Geniet van de foto's: Klik hier.

__________________________________________________________________________ 

_________________________________________________

Maandopening januari:

Net zoals we dat elke maand doen, zijn we ook het nieuwe jaar samen gestart. Het aandachtspunt voor deze maand is: sorteren en onze school netjes houden.

Daarnaast werden ook de nieuwe afspraken voor de refter nog eens voorgesteld aan de kinderen.

Tijdens het laatste KiParle werden ze gedoopt met de naam 'Mammoetjes'. Elien van ons derde leerjaar had tijdens de vakantie een mooi verhaal gemaakt om op deze manier de afspraken naar de kinderen toe te vertalen. Zij heeft dit vandaag prachtig voorgelezen en het zal in de verschillende klassen nog wel eens opgefrist worden. Ook benieuwd? Klik hier.

______________________________________________________________________________

   Music for life:

 Dankzij jullie steun kon er een mooi bedrag geschonken worden aan de Limmerik.

Lees er meer over op de pagina van het oudercomité

____________________________________________________________________

De beste wensen vanwege al onze kinderen en het schoolteam:


_________________________________________________

_________________________________________________

'KiParle':

Gisteren, donderdag 12 december 2013, werd ons kinderparlement gedoopt met een gloednieuw logo. Voortaan zal dit logo prijken op alle verslagen, brieven,... vanuit het kinderparlement. U leest er meer over in het verslag. Klik hier.

_____________________________________________________________________________ 

   Music for life:

 Ook dit jaar zet het oudercomité hun schouders weer onder de actie                    Music for Life!! Hou donderdag 19 december dus al zeker vrij!

Lees er meer over op de pagina van het oudercomité

U kan inschrijven voor het uniek belevingsverhaal door Kindertheater "Kakelnest" via het mailadres: oudercomite@st-lucia.be

____________________________________________________________________

Dank u Sinterklaasje!

Elke klas mocht van de Sint alweer heel wat mooie geschenken in ontvangst nemen. De kinderen van de lagere school kregen daarnaast ook nieuwe stelten en een heleboel ballen om de speeltijden nog leuker te maken. Onze kleuters zijn erg blij met hun nieuwe steps en fietsen. Er is nu voor elke kleuter wat wils!

          

Hij komt, hij komt ...

en het werd alweer een onvergetelijk spektakel!

Al onze leerlingen hebben zichtbaar genoten van het bezoek van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Op de pagina 'foto's' kan u alvast heel wat leuke beelden terugvinden. Klik hier en ga snel een kijkje nemen!

Op vrijdag 6 december zullen de leerlingen van K4, K5, K6, K7 en alle leerlingen van de lagere school de Sint en de Zwarte Pieten gaan opwachten aan het Albertkanaal. Uiteraard zijn ook alle ouders welkom om dit spektakel mee te komen beleven. Ouders van kinderen van K1, K2, K3 kunnen hun kind zelf meenemen en daarna afzetten in de school.

Voor meer info kan u hier de brief nog eens nalezen.

Volgende week zal u op onze site en op de klasblogs heel wat leuke foto's terugvinden van dit bijzonder gebeuren.

 ___________________________________________________________________ 

       Help de Filipijnen!

De leerlingen van het tweede leerjaar hebben vrijdagnamiddag hard gewerkt om 205 cupcakes in een mooi kleedje te stoppen. Iedereen genoot er zichtbaar van. Klik hier voor meer foto's.

Ik kan jullie ook al meedelen dat we maandag het mooie bedrag van € 385 kunnen storten op de rekening van Haiyan 21-21. Aan iedereen die zijn/haar steentje bijdroeg aan deze actie: Heel veel dank!

____________________________________________________________________

WC-rollen actie:

 ACTIE    ACTIE    ACTIE     ACTIE     ACTIE   ACTIE    ACTIE    ACTIE     ACTIE     ACTIE

Met de verkoop van het WC-papier zijn we er in geslaagd het bedrag van              € 1871  in te zamelen. Dit overtreft al onze verwachtingen en we zijn dan ook erg blij met al jullie steun. Met dit bedrag zullen we vijf volledig nieuwe hangtoiletten kunnen voorzien voor onze kleuters.

HEEL VEEL DANK!

____________________________________________________________________

Een streling voor het oor: 


Sinds de week voor de vakantie werden de stoelen van de refter plots geruisloos. Een ware streling voor het oor. De poten werden voorzien van een bijzonder 'jasje'. Dit geeft onze refter plots ook een speels karakter. Kijkt u zelf maar op de foto's:

                 

Nogmaals onze dank aan de gulle schenker van de oude tennisballen!

______________________________________________________________________________

Grootouderfeest:


Op woensdag 23 oktober werd er naar jaarlijkse gewoonte een spetterend optreden in elkaar gestoken om de grootouders van onze kleuters te verrassen. Het werd een groot succes en jong en oud heeft er zichtbaar van genoten!

Klik door naar 'FOTO'S' om te genieten van sfeerbeelden.

____________________________________________________________________

Verkeer:

Misschien hebt u de snelheidsmeter vandaag al zien hangen? Zoals gemeld in de nieuwbrief van oktober heeft de verkeerspolitie vandaag de snelheidsmelder opgehangen in de Vincent Goossenslaan. Wij hopen op deze manier de automobilisten bewuster te maken van de toegelaten snelheid. Gedurende een tweetal weken zal deze snelheidsmeter het aantal voertuigen en hun snelheid registreren. Op basis van deze gegevens zullen we verder overleggen met de verkeerspolitie om de omgeving van de school zo veilig mogelijk te maken. 

Wij danken iedereen die mee met ons oog heeft voor een veilige schoolomgeving!

                           

_____________________________________________________________________________ 

  Doktersbriefje:

Om alle vragen over dit thema de wereld uit te helpen heeft de Vlaamse overheid een brochure uitgebracht. Klik op de volgende link en lees er meer over: Infobrochure gebruik doktersbriefje.