Bibliotheek Ranst


De mensen in onze bbibliotheken zitten niet stil. Ze hebben alweer een mooi aanbod klaar...

 

De Leesjury

Een nieuw schooljaar, een nieuw leesjaar! Ook dit jaar kan je weer meelezen met de Leesjury (de vroegere KJV). Lees je graag? Ben je op zoek naar nieuwe leestips? Heb je zin om met anderen over de boeken die je gelezen hebt te praten? En ben je tussen 4 en 18 jaar? Schrijf je dan in voor de Leesjury. Vanaf oktober gaan we van start met de leesgroepjes. Als alle boeken gelezen zijn, wordt er gestemd en komt er een winnaar uit de bus. En dan is het feest!

Info en inschrijven: in de bib of op ranst.bibliotheek.be

 
Voorleesateliers Verhalenweverij
 
Heb je zin in een leuk of spannend verhaal? Kom dan naar het voorleesatelier van de Verhalenweverij in de bib of het asielcentrum op woensdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De juiste data en locatie vind je op ranst.bibliotheek.be/Verhalenweverij.
 

We lezen voor met een verteltheatertje, ontdekken de mooiste prentenboeken en verdiepen ons in het verhaal met een knutselopdracht.  
Activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Anderstalige nieuwkomers worden aangemoedigd om deel te nemen. Deelname gratis, maar inschrijven is verplicht.
Info en inschrijven: in de bib, ranst.bibliotheek.be of ranst.be

Deze activiteit is een samenwerking tussen de gemeente Ranst, Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers en De Verhalenweverij en komt tot stand met steun van Literatuur Vlaanderen.