Archief schooljaar 2019-2020


Hier krijgt u een blijk op de activiteiten gedurende schooljaar 2019-2020.

Klik op 'Meer'.

 

Einde schooljaar:
 
We namen gisteren de tijd om onze kleuters uit te wuiven, hun kleuterdiploma te overhandigen, ... Ze zongen samen ook een mooi liedje, speciaal voor hun ouders.
Dat alles is te bekijken op de klasblogs van de Uiltjes en de Bijtjes.
 
Voor onze leerlingen van het zesde leerjaar was het een erg bijzonder afscheid. De leerkrachten hebben heel wat op touw gezet om mooie herinneringen mee te geven, een officieel moment in te richten, prachtige filmpjes te maken, ... We hopen van harte dat ze er van genoten hebben (en nog zullen genieten) en dat ze nog eens zullen terugdenken aan hun tijd in Sint-Lucia. Geen vaarwel, maar een TOT ZIENS.
 
Foto's en filmpjes werden samen gebracht in dit album. Neem zeker ook een kijkje op de klasblog
 
Wij wensen hen alle erg veel succes en geluk toe!
 
 
 
Het einde van het schooljaar nadert. Dit wil zeggen dat we werk maken van een onvergetelijk afscheid voor onze 5-jarige kleuters, die de kleuterschool achter zich laten, en de leerlingen van L6, die hun vleugels spreiden.
 
Dit jaar zijn we uitgedaagd om het over een volledig andere boeg te gooien, maar we hopen dat het voor de kinderen alsnog een bijzonder moment kan zijn. 
 
Aan de ouders gaat dit jaar alles een beetje voorbij gaan, daarom zullen we ons best doen om zoveel mogelijk foto's en filmpjes te maken.
Deze zullen we een plek geven op de klasblogs en/of schoolwebsite. Op die manier hopen we jullie een stukje te kunnen laten meegenieten.
 
Klasfoto's zijn voor al onze kinderen een mooie herinnering aan een schooljaar. Omdat we dit schooljaar de schoolfotograaf niet meer op bezoek hebben gehad, stellen we hier de klasfoto's van onze kalender digitaal ter beschikking.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Babbelbox:
 
Een babbelbox aan de school! Babbelbox?????? Omdat de infoavond in maart niet kon doorgaan én de ouders van de 5-jarige kleuters nog op info zaten te wachten, zetten juffen Stéphanie en Veerle de babbelbox op. Hier konden de ouders info bekomen over het lezen, rekenen, schrijven, maar ook over spelen en toneeltjes in de klas. De juffen genoten van de babbels met de sympathieke ouders. De babbelbox staat ook op 7 juni nog voor de school. Inschrijven kan via de link die de ouders kregen.
 
  
  
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Zijn jullie er klaar voor!?!

De school is helemaal in gereedheid gebracht en wacht op jullie!
We kijken er alvast naar uit om jullie terug te mogen ontmoeten. Weliswaar vanop een veilige afstand.
In deze brief  de voorlopig laatste afspraken nog eens op een rij. 
 
Neem zeker ook een kijkje op de klasblog L1klasblog L2klasblog L6 en blog meester Vincent
Daar alles nog even in woord en beeld duidelijk gemaakt zodat we er samen een leuke en vlotte start van kunnen maken!
 
Graag tot morgen!
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Heropstart school:

In deze brief reeds een eerste toelichting vanwege ons schoolbestuur betreffende de mogelijke heropstart van onze school voor de klassen L1, L2 en L6.
 
Op maandag 11 mei neemt ons schoolbestuur een definitieve beslissing en zullen wij alle praktische info verder mee kunnen delen.
Na goedkeuring vanwege ons schoolbestuur zullen we dan op vrijdag 15 mei een eerste 'les'-dag inrichten. 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Preteaching:

Vandaag, maandag 20 april, breekt alweer een nieuw tijdperk aan binnen onderwijs. Iedereen gaat thuis aan de slag met de materialen, filmpjes, ... die de leerkrachten klaar hebben gemaakt. Op deze manier worden onze kinderen uitgedaagd om zelfstandig nieuwe leerstof te verwerven. Allemaal erg spannend, ook voor de leerkrachten. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat onze kinderen dat goed gaan doen.
 
Alle nodige materialen zijn te vinden op de klasblogs.
 
We wensen iedereen in ieder geval veel succes en leerplezier!
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Zalig Pasen en een fijne vakantie:
 
 
 
In deze tijden van onzekerheid, angst, verdriet, vele uitdagingen, ... Maar ook van warmte, solidariteit, inzet, digitaal sociaal contact, ... wil ik jullie het allerbeste wensen en ook een Zalig Pasen. Laat dit echt een feest van het licht en de hoop worden!
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
 
Brieven en kaartjes voor de mensen in woonzorgcentrum Czagani:

Vorige week lanceerden we een oproep van solidariteit waaraan toch wel wat gevolg werd gegeven. Ik wil dan ook iedereen die een kaartje, brief, tekening,... bezorgde van harte bedanken. 
De mensen in Czagani waren erg blij verrast en op deze manier hebben we hen een moment van geluk kunnen schenken in deze dagen van eenzaamheid.
 
Lees het artikel in HLN.
 
Bekijk hier enkele foto's.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
NOODopvang tijdens de paasvakantie:

Tijdens de paasvakantie organiseert de gemeente Ranst in samenwerking met de 7 scholen op het grondgebied van de gemeente een noodopvang voor kinderen die behoren tot een van de volgende drie categorieën:
  • de kinderen van ouders die in essentiële beroepen werken
  • sociaal of medisch kwetsbare kinderen
  • kinderen met een moeilijke thuissituatie
Alle Ranstse scholen gaven gevolg aan de oproep van de minister om kinderen zoveel mogelijk in hun contactbubbel te houden. Daarom doet elke school een extra inspanning om leraars te mobiliseren die op vrijwillige basis de kinderen zullen opvangen. De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang staat klaar om aan te vullen moest er een tekort aan leerkrachten zijn. Naast het vaste team van de BKO houden ook een aantal medewerkers van andere gemeentelijke diensten zich klaar om in te vallen indien nodig.

De opvang wordt voorzien voor alle schoolgaande kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar en gaat dagelijks door van 7.30u tot 18u. Kinderen die hoesten of andere ziektekenmerken vertonen kunnen niet naar de opvang gebracht worden. Ouders hebben de verantwoordelijkheid steeds bereikbaar te zijn om kinderen die ziektekenmerken moesten beginnen vertonen onmiddellijk op te halen. 
De kinderen worden opgevangen in de basisschool waar ze normaal lessen zouden volgen. 
Inschrijven is wel verplicht, gelieve dit zo snel mogelijk te doen. De vrije scholen verzamelen de inschrijvingen via hun eigen systemen. Voor de gemeentescholen wordt een centraal inschrijfsysteem voorzien.

Moesten jullie hierover nog vragen hebben, mail dan naar directie@st-lucia.be
 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Trooper:
 
 
Steun de school terwijl je digitaal shopt en dit met maar één klik meer!
 
Hoe gaat dat in z'n werk? Neem een kijkje op onze Facebook-pagina.
 
Jullie vinden onze Trooper pagina via deze link:
www.trooper.be/sintlucia
 
 
Wij danken jullie alvast voor de steun. Wij sparen op die manier voor de aankoop van nieuwe spelmaterialen en/of speeltuigen voor onze speelplaats.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Coronavirus:

We begrijpen dat er nog veel onduidelijkheden zijn over de gevolgen van de genomen maatregelen en over de wijze waarop alles georganiseerd zal worden. Die zijn er voor ons ook nog, maar er wordt aan gewerkt. We wachten op verdere richtlijnen.
 
We zullen ons best doen om ouders zo goed mogelijk op de hoogte te houden via mail en via onze Facebook pagina. We hopen dat we op die manier een antwoord kunnen bieden op de vragen die er leven.
 
Dank voor jullie begrip en voor de medewerking. 
 
Inschrijven voor de NOODopvang kan via deze link.
 
Onder het nieuwe tabblad 'Opdrachten' op onze website zullen jullie alle weekplanningen en eventuele materialen per leerjaar kunnen raadplegen.
 
Een schrijven vanuit de gemeente Ranst. Oproep aan alle ouders.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Pyjamadag Bednet:

Op vrijdag 13 maart nemen we graag deel aan de 5de editie van de pyjamadag. Dit om Bednet een hart onder de reiem te steken.
 
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Frietjesfeest:

Dinsdag 18 februari was het moment aangebroken waar vele kinderen naar hadden uitgekeken... Maar zijn de ouders er in geslaagd om 100 volle kaarten te verzamelen?
 
Lees er alles over op onze verkeerspagina.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Circus Lucini:

Wij genieten nog na van drie spetterende circusvoorstellingen. Het was geweldig om al onze kinderen zo te zien schitteren en het beste van zichzelf te zien geven. We zijn dan ook erg trots op hen!
 
Bekijk hier alvast wat foto's die genomen werden tijdens de repetities.
 
 

Reserveer nu je kaarten via onze website!
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Filmfestival 31 januari 2020:
 
 
 
Inschrijven kan door de QR-code te scannen of door het online-formulier in te vullen.
Alle info in deze brief.
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Driekoningen:

6 januari, een dag om even stil te staan bij het bezoek van de drie koningen aan Jezus. Een bezoek waarbij ze erg waardevolle geschenken doorgaven aan Jozef en Maria. Het is op deze dag nog steeds de traditie om, verkleed als koning, al zingend van deur tot deur te gaan en zo een centje in te zamelen.
Afgelopen zaterdag trokken onze Eerste comunicanten en onze Vormelingen zo al door de straten met hun ster. Ze zamelden op die manier heel wat centen in voor een blindenschool in Congo.
 
Vandaag werden al onze kleuters omgetoverd in prachtige koningen en heb ik kunnen genieten van een koor van koningen (en koninginnen). Ik deel graag met jullie dit hartverwarmend moment:
Bekijk hier het filmpje.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Onze wensen voor alle mensen:

 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Kerstdrink op 19 december:

Iedereen van harte welkom om te proeven van wat gezellige kerstsfeer!
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sint-Lucia for Viktor:

Alle acties in het kader van de Warmste week hebben ons opnieuw geïnspireerd om ook dit schooljaar iets op touw te zetten voor het Goede doel. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het niet te ver te gaan zoeken en geld in te zamelen voor Viktor Vanlook, zoontje van Lien Oudermans (oudercomité) en Robin Vanlook.
Viktor lijdt aan de zeldzame stofwisselingsziekte: INAD. De behandeling hiervoor is zeer noodzakelijk en  neemt een grote hap uit het budget van Lien en Robin. Lees meer: https://m.facebook.com/viktorsverhaal/ 

Wij willen hen een hart onder de riem steken door hen financieel te steunen. Met de verkoop van pralines hopen we hen een steun in de rug te kunnen geven.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Sint en Zwarte Piet:

Onze kinderen hadden er lang naar uit gekeken en vrijdag 6 december was het dan eindelijk zo ver. Door regen en wind trokken we met de kinderen richting Albertkanaal.
 
De Sint en zijn Pieten lieten gelukkig niet lang op zich wachten. De boot was al snel in zicht. Nadat de Sint en zijn Pieten veillig aan land waren gekomen, kregen ze een warm onthaal van de kinderen. De Pieten trakteerden op hun beurt al onze brave kinderen op heel wat lekkers...
 
Op school aangekomen ontvingen we de Sint in de kleuterzaal waar de Sint de hulp nodig had van onze kinderen. Met een magisch kanon werden de betoverde Pieten terug tot leven gewekt. Daarnaast las de Sint nog voor uit zijn groot boek en was er de gelegenheid om hem perssonlijk te bedanken voor alle leuke geschenken die hij voor onze kinderen had meegebracht!
 
Dank u Sinterklaasje ... En graag tot volgend jaar. Dan onder een stralende zon. ;-)
 
Klik hier om alle foto's te bekijken.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Elite Reklaam:

Onze leerlingen van het zesde leerjaar wilden graag gaan schaatsen in Schilde. Omdat wij op onze school kinderen willen stimuleren om initiatief te nemen, hebben de leerlingen zelf de organisatie in handen genomen.
Ze verzamelden, knipten, telden, ... duizenden pinguïns. We danken iedereen die hieraan meegeholpen heeft!
 
 
Op 5 december kregen ze te horen dat hun inspanningen beloond worden. Ze werden 1 van de winnaars van deze wedstrijd en gaan dus met de klas schaatsen!
Op vrijdag 13 december binden ze de schaatsen vanaf 9u50!
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Met fluo in het verkeer:

Traditioneel zijn we na de herfstvakantie van start gegaan met onze acties om aandacht te vragen voor veiligheid en zichtbaarheid in de schoolomgeving en in het verkeer.
 
Je leest er alles over op onze verkeerspagina.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Grootouderweek in de kleuterschool:
 
Op dinsdag 12, donderdag 14 en vrijdag 15 november zetten we, in de namiddag, de klasdeuren van onze kleuterklassen open voor de grootouders. Onze kleuters staan alvast te popelen om hun grootouders te ontvangen en om samen met hen leuke activiteiten te doen.
 
Oproep aan de grootouders: Noteer dit met stip in jullie agenda!
 
Hier meer info.
 
Graag tot dan!
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 
Strapdag, vrijdag 20 september:

Een dag om heerlijk te trappen en/of te stappen!
 
Lees er meer over op onze verkeerspagina.
 
 
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Infoavonden:

Op donderdag 5 september kregen alle ouders de kans om kennis te maken met de leerkracht en de klasomgeving van hun kind(eren). 
Op 10 september zetten we de deuren van onze kleuterklassen open.
 
Voor wie, door omstandigeheden, toch niet aanwezig kon zijn of wie de presentaties nog eens rustig wil bekijken:
 
Presentatie lagere school
Presentatie kleuterschool
Presentatie oudercomité
 
Alle nieuwe afspraken voor het komende schooljaar zijn terug te vinden in onze infobrochure 2019-2020.
 
We hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 
 
Een feestelijke start:

We mochten heel wat ouders, grootouders, oud-leerlingen, ... verwelkomen bij onze inhuldiging van het verkeersvrije plein voor de schoolpoort. Hiermee wilden we deze 'ontmoetingsplaats' voor onze schoolpoort even extra in de kijker zetten. 
De kinderen konden genieten van de kunsten van de papegaai, draaien aan het orgel of zelf hun circusvaardigheden al eens tonen.
 
 
 
 
Bekijk hier meer foto's.
 
Bekijk hier het artikel in de Gazet van Antwerpen.
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 
 
Eerste schooldag:

Het begin van het schooljaar is altijd een spannend moment voor kinderen, ouders én leerkrachten.

Al enkele jaren trachten we bij de start altijd iets leuks, maar tevens iets kleins te voorzien om het schooljaar feestelijk in te zetten. Dit jaar gooien we het over een totaal andere boeg. Voor onze schoolpoort werd de straat gedeeltelijk verkeersvrij gemaakt en kregen we een ruim plein dat we maandag dan ook feestelijk willen inhuldigen. 

    

Omdat we dit jaar ook een optreden gepland hebben met circus Picolini willen we van de gelegenheid gebruik maken om onze kinderen zin te doen krijgen in verschillende circustechnieken. Daarvoor nodigden we straatartiesten uit, mensen uit de circuswereld en een draaiorgel met papegaaien. Zij zullen op de speelplaats en op het plein voor de school acts verzorgen, kinderen de mogelijkheid geven om iets te proberen, zorgen voor sfeervolle muziek, kinderen laten poseren met een ara,  ...  Het wordt een gezellige sfeer die nog wat in het verlengde ligt van de deugddoende vakantie die dan ten einde is.

Voor deze gelegenheid willen we vragen aan alle ouders, grootouders en kinderen om met de fiets, te voet, met de step, ... naar school te komen. Er is voldoende plaats voorzien in onze fietsenstalling voor de fietsen van de kinderen. Ouders parkeren probleemloos op het plein voor de schoolpoort, aan de kant van de grasweide. Zo kunnen we de verkeersveilige situatie rondom onze school nog wat kracht bij zetten. Dit zal voor de aanwezige pers zeker in het oog springen. Dank voor jullie medewerking.

Vanaf 8u00 is iedereen welkom om van dit alles mee te genieten. De school biedt jullie koffie, thee, chocomelk, ... aan in de koffiebar die voor deze bijzondere gelegenheid zal neergezet worden voor de schoolpoort.

Jullie mogen de kinderen overal vergezellen. Ook onze allerkleinsten van de 'Eendjes-klas' mogen buiten alles bekijken en genieten van de acts.

Bij het luiden van de schoolbel rond 8u45 verzamelen alle kinderen met hun ouders op de speelplaats en zal de directie nog een woordje tot het publiek richten. (De kinderen van de 'Eendjes-klas' mogen op dat moment door hun ouders naar de klas gebracht worden waar juf Christel, juf Lieve en juf Inge hen zullen verwelkomen.)
Na het woordje van de directeur gaan we officieel van start voor schooljaar 2019-2020.

De ouders, grootouders, ... hebben hierna nog de kans om bij de koffiebar na te praten en te genieten van een drankje.

Graag tot maandag!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°